Βουλευτικές   |   Αρχιεπισκοπικές
    
  Αναζήτηση
 
    Εξειδικευμένη Έρευνα

Οικονόμου Θ. Βάσος, ΕΔΗ

Δρ Βάσος Θ. Οικονόμου
Παθολόγος – Καρδιολόγος

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1951.

Είναι ένα από τα τέσσερα παιδιά του γνωστού για την προσφορά του στην Αμμόχωστο Θεόδωρου Β. Οικονόμου,που υπηρέτησε την πόλη του για 40 χρόνια από τη θέση του Δημοτικού Γραμματέα.

Δύο από τους αδελφούς του είναι επίσης ιατροί και ο άλλος είναι δικαστής.

Αποφοίτησε από το Α΄ Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου και μετά την στρατιωτική του θητεία τα πέτρινα χρόνια της Ελληνικής Χούντας,το 1970 μετέβη στη τότε Τσεχοσλοβακία για σπουδές στην ιατρική με δικά του έξοδα.
Από τον πρώτο χρόνο των σπουδών του έπαιρνε υποτροφία λόγω επίδοσης ,μέχρι την αποφοίτησή του.
Το 1977 πήρε το δίπλωμα Γενικής Ιατρικής της φημισμένης πρώτης ιατρικής του πανεπιστημίου του Καρόλου της Πράγας και είχε την τύχη να εργαστεί και να ειδικευθεί στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας,το πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Μότολ.
Εργάστηκε συνολικά τρία χρόνια στη Παθολογία και δύο στην καρδιολογία.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε μέλος φοιτητικών επιτροπών και γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων φοιτητών.

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ιδρυτές της Παγκύπριας Φοιτητικής Οργάνωσης ΠΟΦΝΕ.
Από την εποχή των σπουδών του έδινε διαλέξεις με ιατρικό κυρίως περιεχόμενο καθώς και για θέματα κοινωνικά και πολιτιστικά και αρθρογραφεί τακτικά.
Μόλις επέστρεψε στην Κύπρο συνέχισε σε τακτικότερη βάση να αρθρογραφεί και έδωσε και συνεχίζει ακόμη να δίνει διάφορες διαλέξεις για ιατρικά θέματα που ενδιαφέρουν το ευρύ κοινό.

Πολλά από τα καυστικά και επικριτικά του άρθρα,πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου υπέγραφε με το ψευδώνυμο Λάκης Κούτζιουλας.

Είναι για πολλά χρόνια Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αμμοχώστου «ΓΑΛΗΝΟΣ» και έξι χρόνια μέλος του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.
Διετέλεσε για έξι χρόνια μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Τροποποίησης Νόμων και Κανονισμών.
Στη φετινή του πρώτη συνεδρίαση το νεοεκλεγέν Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος τον διόρισε Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και διατηρεί τη θέση του μέλους στην Επιτροπή τροποποίησης Νόμων και Κανονισμών.
Επιπρόσθετα διορίστηκε μέλος στην Επιτροπή Συνδικαλιστικών Θεμάτων και στην Επιτροπή Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης.

Η αντιπάθεια που έδειξε για τη μάστιγα του καπνίσματος με διαλέξεις και άρθρα του,οδήγησε στο διορισμό του ως εκπροσώπου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου στον ΚΕΣΑΚ
–Κυπριακό Εθνικό Συνασπισμό για την Αποτροπή του Καπνίσματος -

Από την εποχή των σπουδών του έδινε διαλέξεις με ιατρικά αλλά και κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα και αρθρογραφούσε τακτικά.
Μόλις επέστρεψε στην Κύπρο συνέχισε σε τακτικότερη βάση να αρθρογραφεί και έδωσε και συνεχίζει ακόμη να δίνει διάφορες διαλέξεις για ιατρικά θέματα που ενδιαφέρουν το ευρύ κοινό.

Από το 1982 είναι εγκατεστημένος στη Λάρνακα και ασκεί Παθολογία και Καρδιολογία.

Είναι νυμφευμένος με τη Χριστιάνα από την Αμμόχωστο,φιλόλογο και έχει δύο θυγατέρες.
Η φωτογραφία αυτή μεταφέρθηκε από την Αμμόχωστο.
Την στέλνω και αυτή όχι για να τη δημοσιεύετε αλλά για να δείτε πόσο αμείλικτος είναι ο χρόνος.

Και οι πατριώτες θέλουν να λύσουν το κυπριακό …σε βάθος χρόνου!

Και αυτή είναι από την Αμμόχωστο και σίγουρα δυστυχώς δεν προσφέρεται για δημοσίευση, γιατί πόρρω απέχει από την σκληρή πραγματικότητα.
lakiseco@spidernet.com.cy


Copyright © 2006 SpiderNet Services Public Ltd. Powered By SpiderCMS v1.6. Design By Webworx.