Βουλευτικές   |   Αρχιεπισκοπικές
    
  Αναζήτηση
 
    Εξειδικευμένη Έρευνα

Σαματάς Πάνος, ΕΔΗ

Γεννήθηκε στις 28/12/1952 στο Τράχωνα απ΄όπου εκδιώχθηκε το ’63 μαζί με την οικογένεια του απο τους Σωβινιστές της ΤΜΤ.

Σπούδασε αρχιτεκτονική - πολεοδομία στο Βουκουρέστι και απο το 1981 ασκεί την αρχιτεκτονική στη Κύπρο. Εργάστηκε επίσης στην Αφρική απο τη θέση του Διευθυντή Έργων.

Τον Ιούλιο 1974 συνελήφθη απο τους πραξικοπηματίες και φυλακίστηκε. Αφαίθηκε ελεύθερος τρείς ολόκληρες μέρες μετά την έναρξη της Τούρκικης εισβολής και στάληκε στη πρώτη γραμμή του Μετώπου. Πολέμησε στις περιοχές Αεροδρομίου Λευκωσίας, Κιόνελλι και Άρωνα όπου έλαβε μέρος σε όλες τις επιχειρήσεις της 23ης Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων.

Υπήρξε δραστήριο στέλεχος του αριστερού φοιτητικού κινήματος και κατά τη δεκαετία του ΄80 ανάπτυξε έντονη πολιτική δραστηριότητα στις γραμμές του ΑΚΕΛ ενώ ήταν ένα απο τα Ιδρυτικά μέλη του ΑΔΗΣΟΚ το 1990.

Είναι νυμφευμένος με την Χαρά Χ’Αδάμου και έχει δύο παιδιά απο τον πρώτο του γάμο, τον Ανδρέα και την Ειρήνη.

Συστρατεύεται με τον Συνδιασμό Ενωμένοι Δημοκράτες – Ενωμένη Κύπρος έχοντας τοποθετήσει στη πρώτη σειρά των Προβληματισμών του, των Στόχων και των Επιδιώξεών του, τη Σύντομη επίλυση του Κυπριακού προβλήματος και της επανένωσης του νησιού μας.

Θεωρεί τη διαιώνιση του Κυπριακού σάν το κύριο εμπόδιο στην Ανάπτυξη των Θεσμών και την αδυναμία της κοινωνίας να επικεντρωθεί στα σημαντικά προβλήματα της σημερινής εποχής, κυρίως σε αυτά που σχετίζονται με το Βιοτικό Επίπεδο των εργαζομένων, την Ανεργία μεταξύ των νέων ανθρώπων, το Περιβάλλον και τον έλεγχο της Ανάπτυξης, τη Ποιότητα Ζωής και τον Πολιτισμό.

Απευθύνεται κυρίως στη Νεολαία η οποία παραγκωνίζεται απο τα σημερινά πολιτικά κατεστημένα, οι εκπρόσωποι των οποίων δέν θα πρέπει να διερωτώνται πού οφείλεται η απαξίωση των Νέων απέναντι στη πολιτική και τους πολιτικούς.

Φιλοδοξία του είναι να επιρεάσει τα πράγματα και να συμβάλει στην Δημιουργία νέων ευκαιριών για τους Νέους και στην ανάπτυξη Πολιτικού Πολιτισμού που να Ελκύει και όχι να απωθεί τη Νεολαία.


Copyright © 2006 SpiderNet Services Public Ltd. Powered By SpiderCMS v1.6. Design By Webworx.