Βουλευτικές   |   Αρχιεπισκοπικές
    
  Αναζήτηση
 
    Εξειδικευμένη Έρευνα

Αγρότου Ανθή, ΕΔΗ

Η Ανθή Αγρότου πήρε το πρώτο της πτυχίο στην Αρχαία Ελληνική Φιλολογία από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και ακολούθως σπούδασε Μουσικοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο του Roehampton Surrey στο Λονδίνο. Πήρε το διδακτορικό της δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Sheffield της Αγγλίας. Υπήρξε αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ομοσποδία Μουσικοθεραπευτών. Εχει δώσει διαλέξεις σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Συνέδρια Μουσικοθεραπείας και έχει συνεισφέρει ερευνητικά άρθρα σε επιστημονικά βιβλία και διεθνή περιοδικά. Το 1999 κυκλοφόρησε ντοκυμανταίρ με τίτλο Ηχοι και Νοήματα: Ομαδική Μουσικοθεραπεία με σοβαρά ανάπηρους ανθρώπους και τους λειτουργούς τους.
Εργάστηκε σε κρατικά σχολεία και ιδρύματα στο εξωτερικό και στην Κύπρο [ως εκπαιδευτικός και ως μουσικοθεραπεύτρια] και δίδαξε μουσικοθεραπεία στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβαίνης, Βέλγιο. Δίδαξε ακόμα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και τώρα στην Τριτοβάθμια Μουσική Ακαδημία Αrte.

Στον Κυπριακό χώρο έχει συμβάλει μέσα από εθελοντική εργασία στη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης και διαβίωσης των ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες:

• Υπήρξε συνιδρυτής και πρόεδρος [1988 - 1999] του ιδρύματος "Ελικα" Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Αυτή ήταν η πρώτη οργάνωση που δημιούργησε σπίτι στην κοινότητα για ενήλικα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες, τα οποία μέχρι τότε στην Κύπρο έμπαιναν σε ιδρύματα. Με πρώτυπο και παράδειγμα το σπίτι του Έλικα, ακολούθησαν τα κρατικά σπίτια στην κοινότητα.

• Υπήρξε μέλος της Ειδικής Επιτροπής για Μελέτη Τρόπων Παροχής Βοήθειας στα Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες, η οποία διορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Η έκθεση παραδόθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού το Φθινόπωρο του 1992 και αποτέλεσε τη βάση του Νόμου περί Αγωγής και Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες [ Ν.113(1)/99 ], ο οποίος ενσωμάτωνε πλέον τα περισσότερα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες στα συνηθισμένα σχολεία.

Email: anthiagr@spidernet.com.cyCopyright © 2006 SpiderNet Services Public Ltd. Powered By SpiderCMS v1.6. Design By Webworx.