Βουλευτικές   |   Αρχιεπισκοπικές
    
  Αναζήτηση
 
    Εξειδικευμένη Έρευνα
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών,  26/05/2006
 

Το θέμα της περιβαλλοντικής καταστροφής στα κατεχόμενα ήγειραν επιτακτικά οι Οικολόγοι στον Επίτροπο Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Σταύρο Δήμα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Σάββας Φιλίππου είχαν χθες μακράς διάρκειας συνάντηση και συζήτηση με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Σταύρο Δήμα στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο.

Οι Οικολόγοι έθεσαν επιτακτικά το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος στην κατεχόμενη Κύπρο μέσω της εφαρμογής του προγράμματος Natura 2000. Η άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποδεχθεί τις προτάσεις του προγράμματος προστασίας της φύσης στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο άφησε εντελώς απροστάτευτες αυτές τις περιοχές έναντι των κινδύνων της ανεξέλεγκτης οικοδομικής ανάπτυξης.

Το θέμα γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρο με την έγκριση του χρηματοδοτικού πρωτοκόλλου στήριξης των Τουρκοκυπρίων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ευθύνη να προστατεύσει εκείνες τις περιοχές που η ίδια έχει εντοπίσει (μέσω του προγράμματος LIFE) ότι χρήζουν προστασίας, θέτοντας περιορισμούς και λαμβάνοντας η ίδια μέτρα (αφού η Κυπριακή Κυβέρνηση αδυνατεί να εφαρμόσει το κεκτημένο στην κατεχόμενη περιοχή).

Κατά τη συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο οι Οικολόγοι έθεσαν επίσης το θέμα του Ακάμα, του Ανεξάρτητου Φορέα Περιβάλλοντος, της εφαρμογής των Ευρωπαϊκών Περιβαλλοντικών Οδηγών και το θέμα της περιβαλλοντικής καταστροφής στον κόλπο του Ξερού.Copyright © 2006 SpiderNet Services Public Ltd. Powered By SpiderCMS v1.6. Design By Webworx.