Βουλευτικές   |   Αρχιεπισκοπικές
    
  Αναζήτηση
 
    Εξειδικευμένη Έρευνα

Ανδρέου Τρύφωνας, ΕΔΗ

Με ανοικτά μυαλά, τολμηρά και υπεύθυνα,
για μια Ενωμένη και ευημερούσα Κύπρο.
Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός , απόφοιτος του Ανωτέρου Τεχνολογικού Ινστιτούτου (ATI) και των Πανεπιστημίων University of Michigan, Ann Arbor (BSc) και University of Wisconsin, Madison (M.Sc) H.Π.Α. Εργάστηκε για είκοσι περίπου χρόνια στο κλάδο της μηχανικής επιστήμης, σε διάφορες θέσεις στον ιδιωτικό και ημικρατικό τομέα. Την τελευταία δεκαετία είναι Διευθύνων Σύμβουλος σε οικογενειακές Επιχειρήσεις στον τομέα του λιανικού εμπορίου.

Κατάγεται από τον χωριό Ανώγυρα της επαρχίας Λεμεσού και από το1971 είναι μόνιμος κάτοικος της Λεμεσού. Είναι 47 ετών και είναι παντρεμένος με την Ελένη Αντωνίου από την Αμμόχωστο, έχουν δύο παιδιά, την Μελίνα και τον Αλέξη.

Στην διάρκεια των Φοιτητικών του χρόνων (1977 – 1979) είχε έντονη ανάμειξη στο Φοιτητικό Κίνημα και διετέλεσε πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης του Α.Τ.Ι καθώς και αντιπρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας φοιτητών Π.Ο.Φ.Ν.Ε. Την περίοδο 1982 – 1986 , όντας στη Η.Π.Α για σπουδές διοργάνωσε διάφορες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για προώθηση του Κυπριακού και προβολή της Κύπρου στη Αμερική.

Είχε πάντοτε έντονη ανάμειξη στα κοινά, στα πολιτικά και επαγγελματικά δρώμενα της Κύπρου μέσω του ΑΔΗΣΟΚ των ΕΔΗ και της δικοινοτικής πλατφόρμας ΛΥΣΗ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΩΡΑ. Είναι δραστήριο μέλος της Π.Ο.Β.Ε.Κ και έχει πρόσφατα εκλεγεί μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας στην Λεμεσό.

Διεκδικεί έδρα στη Βουλή για πρώτη φορά με κεντρικό σύνθημα, ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΥΑΛΑ, ΤΟΛΜΗΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ, θέλοντας να αναδείξει τα απαραίτητα αυτά στοιχεία που είναι αναγκαία για να επιτευχθεί ο στόχος της επανένωσης και ευημερίας της Κύπρου.


Copyright © 2006 SpiderNet Services Public Ltd. Powered By SpiderCMS v1.6. Design By Webworx.