Βουλευτικές   |   Αρχιεπισκοπικές
    
  Αναζήτηση
 
    Εξειδικευμένη Έρευνα

Στυλιανίδης Χρίστος , ΔΗΣΥ

Ο Χρήστος Στυλιανίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 26 Ιουνίου 1958.

Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο.  Φοίτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πήρε πτυχίο χειρουργικής οδοντιατρικής.

Mεταπτυχιακές σπουδές σε Αγγλία και Αμερική στις πολιτικές επιστήμες, διεθνείς σχέσεις, ευρωπαϊκές σπουδές με ειδικότητα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Eιδικός ομιλητής σε κυπριακά, ελλαδικά, ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια που ασχολούνται με θέματα ελληνοτουρκικών σχέσεων, βαλκανικής πολιτικής, ευρωπαϊκών θεσμών, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ειδικά θέματα ευρωμεσογειακής συνεργασίας όπως και εξειδικευμένα θέματα πολιτικής επιστήμης.

Από τη δεκαετία του ’80, λόγω και της προσωπικής φιλίας του με τον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη, συγκαταλέγεται στους πρώτους που προώθησαν την ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου.

Το 1995 ίδρυσε με άλλους ενεργούς πολίτες την Κίνηση Πολιτικού Εκσυγχρονισμού, η οποία στήριξε σε όλες τις δύσκολες φάσεις της την ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου και τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής ζωής.

Κατά τις προεδρικές εκλογές του 1998 και 2003, υπήρξε ο εκπρόσωπος του υποψηφίου προέδρου κ. Γλαύκου Κληρίδη.

Το Μάρτιο του 1998 αναλαμβάνει Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη.  Ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συμμετέχει στο Εθνικό Συμβούλιο και σ’ όλες τις κρίσιμες διαβουλεύσεις του κυπριακού προβλήματος και της ευρωπαϊκής πορείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ειδικότερα στις σημαντικές συνόδους κορυφής του Λονδίνου και της Βιέννης.

Το 1999 υποβάλλει οικειοθελώς την παραίτησή του από τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για λόγους αρχής σε θέματα εξυγίανσης και διαφθοράς της δημόσιας ζωής της Κύπρου.

Παραμένει ενεργά εμπλεκόμενος στην πολιτική ζωή ως πρόεδρος της Κίνησης Πολιτικού Εκσυγχρονισμού.  Από το 1999 συμμετέχει σε fora της Ε.Ε. όπως «ευρωμεσογειακή συνεργασία», «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», και  «ευρωπαϊκή κοινωνία των πολιτών». Copyright © 2006 SpiderNet Services Public Ltd. Powered By SpiderCMS v1.6. Design By Webworx.